Facts About מיינדפולנס מה זה Revealed



אנחנו משחררים יכולת טבעית שיש לנו והיא – סקרנות. סקרנות כלפי איך התודעה שלנו עובדת, מה קורה לנו בגוף, איך הנשימה משפיעה על הרגשות שלנו.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to have the greatest YouTube working experience and our hottest capabilities. Learn more

״רעב״ רגשי לא ניתן להשביע באמצעות אכילה. אכילה רגשית יכולה להיות מהנה ולהרגיש טוב ברגע נתון, אבל התחושות והרגשות הלא נעימים שגרמו לאכילה עדיין קיימים. האמת היא, שאכילה רגשית בדרך כלל גורמת לנו להרגיש אפילו פחות טוב בסופו של דבר. רגעים כאלו מועדים לביקורת עצמית שלילית, לשיפוט לרעה, כך שבנוסף למטען הרגשי הראשוני נחוש גם אשמה, כעס עצמי, חוסר אונים, היעדר שליטה, חולשה, נחיתות וחרטה.

מיינדפולנס באכילה נמצאה גם כגורם מסייע להפחתה במשקל – אנו מרגישים תחושת שובע מהר יותר בזכות אכילה מודעת

התרכזו בחושים ובסביבה שלכם – שימו לב למה אתם רואים ושומעים סביבכם, בלעו רוק והרגישו איזה טעם יש לכם כרגע בפה, האם יש ריח כלשהו באוויר, מה אתם מרגישים באופן כללי. אל תתייגו תחושה או חוש כטוב או לא, פשוט תחוו אותם.

במהלכו מתברר לנו עד כמה ההווה חומק מאיתנו במחשבות על העבר וציפיות לעתיד. ההתבוננות הזו בנתיבי חיינו המוכרים מולידה הבזקים של חופש, פתיחות, יציבות ושחרור מהרגלים מכאיבים.

ספרו לי על פעילויות ומחקרים בתחום (אנחנו שולחים ניוזלטר אחת לחודש בערך)

מיינדפולנס נועד לסייע לנו ביצירת מרחב התבוננות בהווה ובתודעה, מרגע לרגע, באופן מכוון ובלתי שיפוטי. מחקרים מדעיים רבים מוכיחים את יעילותו. ועם זאת, מיינדפולנס אינו מציע פתרון קסם, אלא מסע תודעתי לנופים יפים וקשים גם יחד.

קראו ספר בנושא שיעזור לכם להעמיק את התרגול – מוזמנים לקרוא כאן על ספרי מיינדפולנס.

פסיכותרפיהמודעותבודהיזםמיינדפולנסנבחרי מצעד העשורתרגילי התמקדות ודמיון מודרךחמלה מה חשבו הקוראים?

חיי היומיום שלנו רוויים סטרס, או דחק בעברית. סטרס פוגע, בין היתר, בתפקוד מערכת העיכול. מערכת העיכול שלנו קשורה קשר הדוק למצבנו הנפשי. כשהגוף מצוי במצב כוננות אין פנאי לעסוק במותרות חיונית כמו עיכול, אלא להתכונן למלחמה – לתקוף או לברוח.

תרגול מיינדפולנס מאמן אותנו להבחין במחשבות, רגשות ותחושות. התופעות שבהן נבחין יכולות להיות נעימות או לא נעימות. בדרך כלל, כשמחדדים את תשומת מיינדפולנס למתחילים הלב, אפשר להבחין שרוב התופעות הבולטות הן לא נעימות. זה קורה מהסיבה הפשוטה שהמוח כל הזמן מכין אותנו לגרוע מכל כדי להתגונן, גם כשלא צריך, מול איום או קושי. ברגע שאנחנו מזהים חוסר נוחות כמו רוגז, דאגה, צער, כאב, ומתבוננים בו באופן לא שיפוטי – נצליח לשאת את החוויה הזו מבלי לאפשר לדחף המנטלי להביא אותנו לאכילת יתר.

הקורס מוגש כפעילות פרו בונו של המרכז למיינדפולנס. המפגשים ייערכו במרכז למיינדפולנס בתל אביב, בהנחיית דני בן-עמרם.

כאשר הטלפון מצלצל, נעצור לרגע, ניקח רגע נשימה ורק אז נענה. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *